LEIF ARUHN-SOLÈN (c) Mathias Larsen

Lähes kahden vuosikymmenen ajan on ruotsalainen tenori Leif Aruhn-Solén ollut kysytty laulaja niin ooppera- kuin konserttilavoilla. Hänellä on intohimoinen suhde barokkimusiikkiin ja häntä kuullaankin usein Bachin passioissa ja Händelin oratorioissa. Leif on laulanut menestyksekkäästi päärooleissa barokkioopperoissa ja Haydnin, Mozartin, Rossinin sekä nykysäveltäjien oopperoissa.
Jo opiskeluaikoinaan Kuninkaallisessa Musiikkikorkeakoulussa Tukholmassa Ja Oberlin Collegessa Ohiossa Leifille aukeni kansainvälinen ura sinfoniaorkestereiden solistina, barokkiensembleissä ja oopperataloissa ympäri maailmaa. Tähän mennessä hän on esiintynyt yli 30 maassa viidessä maanosassa. Kotimaassaan Ruotsissa Leif on viime aikoina saanut paljon kiitosta Gandhi-tulkinnastaan Philip Glassin oopperassa SATYAGRAHA Folkoperassa Tukholmassa sekä pääroolista Claudio Monteverdin L’Orfeossa Göteborgin Baroquen kanssa.

I nära två decennier har Leif Aruhn-Solén varit en efterfrågad sångare på världens opera- och konsertscener. Med ett särskilt passionerat förhållande till barockmusik, hörs han ofta i Bachs passioner och i Händels oratorier. Han har med framgång sjungit huvudroller i barockoperor och operor av Haydn, Mozart, Rossini och nutida kompositörer.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close