Arkisto

Pe 26.11 klo 19.00 Vaasan kaupungintaloLa 27.11 klo 19.00 Balderin sali, Helsinki

Haaveilija – La Rêveuse 

 Fantasia ja tunne ovat keskiössä konserttiohjelmassa, joka vie kuulijan 1600-1700-lukujen vaihteen Ranskaan. Musiikki tulvii vangitsevia melodioita, inspiraation lähteinä luonnon kauneus ja satakielten kujertelu, rakkaus ja kaipaus, joita tulkitsevat luutun, cembalon, viola da gamban ja laulun muodostama intiimi ensemble.Ohjelma rakentuu Marin Marais’n viola da gamba -kappaleen La Rêveuse, Haaveilija, muodostaman tunnelman ympärille. Esiin nostetaan myös vähemmän tunnettuja säveltäjiä; säveltäjäniminä mm. Christoph Ballard, Joseph Chabanceau de la Barre, Robert de Visée ja Julie Pinel. Vuosisatoja sitten säveliin painetut tunteet ovat yhä ajankohtaisia – runoilijoiden ja sävelrunoilijoiden luomisvoima nostaa meidät arjen yläpuolelle.
Earthly Angels:Kajsa Dahlbäck, sopraanoHeidi Peltoniemi, viola da gambaEero Palviainen, luuttuAapo Häkkinen, cembalo

Liput: netticket.fi ja ovella 30€ / 25€ sisältäen cd-levyn 20 € ilman levyä Alle 18-vuotiaat vapaa pääsy. 

Mestarikurssin konsertti / Vaasa Baroque

la 30.10.2021 klo 16.00 Toivo Kuula-sali, Laivakatu 16, Vaasa (Kuula-opisto)

Kuula-opiston mestariluokalla opiskelevat nuoret ovat lokakuun aikana saaneet tutustua barokkimusiikin saloihin ja ihanuuksiin. Heitä ovat opettaneet Minna Kangas (viulu) ja Laura Ollberg-Ekman (cembalo), kokeneita barokkimusiikin pedagogeja Collegium ry:stä. Vaasa Baroque ry on järjestänyt mestarikurssin Svenska litteratursällskapetin tuella.Oppilaat: Tiuku Hurtig, huilu; Karoliina Krook, huilu; Aada Laajalahti, viulu; Emilia Teppo, viulu; Wilma Saar, sello; Sara Heikius, sello; Netanel Hong, piano; Ilari Peltoniemi, piano; Juulia Järvenpää, piano; Juho Vuorio, piano.Jousisoittajat ja huilistit ovat soittaneet omilla soittimillaan, sen sijaan pianistit ovat saaneet myös tutustua uuteen soittimeen – cembaloon. Konsertissa opiskelijat pääsevät ensi kertaa esiintymään Vaasa Baroquessa – tulkaa siis kannustamaan nuoria innokkaita muusikonalkuja barokkimusiikin saralla! Konserttiin on vapaa pääsy. (Muista käyttää kasvomaskia!)

14–15.10 Haydn: L’isola disabitata-ooppera

Vaasan kaupungintalon juhlasali

To 14.10 klo 19.00

Pe 15.10 klo 19.00

Joseph Haydnin ooppera L’isola disabitata (Autiosaarella) tuodaan Vaasaan kansainvälisen tähtimuusikoiden esittämänä. 

Helsingin barokkiorkesteri on jo maailmalla arvostettu vanhan musiikin alalla ja taiteellinen johtaja Aapo Häkkinen tunnetaan maailmanlaajuisesti niin cembalistina kuin johtajanakin. Nyt Helsingin barokkiorkesteri (Hebo) vierailee Vaasassa suurella kokoonpanolla ja olemme varmoja siitä, että Haydn Hebon käsittelyssä on totaalisen korvia avaava kokemus! Et varmastikaan ole kuullut näin elävää ja puoleensavetävä Haydnia kuin Hebon tulkitsemana. Hanki nopeasti lippusi tähän uniikkiin oopperaesitykseen ja koe ihana tarina autiosaarella elävästä kahdesta naisesta, joita pelastamaan yrittävät tulla kaksi rohkeaa nuorta miestä…

Solisteina toimivat kansainväliset nuoret tähdet Giuseppina Bridelli sekä Hugo Hymas ja suomalaiset Kristian Lindroos ja Kajsa Dahlbäck. Teoksen ohjaa Marco Lindholm.

LIPUT https://www.netticket.fi/vaasa-baroque-vasa-baroque

12.8 Baroque ’n’ Jazz @ Kuntsi museum of modern art

*Vaasan kaupunki perui Taiteiden yön, tämä konsertti siirtyy.

Vaasa Baroquen taiteilijat (Kajsa Dahlbäck, Rickard Slotte, Tea Polso ja Tobias Nygård) esittävät barokkimusiikista ja jazzista koostuvan ihanan ohjelman Kuntsin modernin taiteen museossa. Tervetuloa kuuntelemaan meitä Taiteiden yössä 12.8 klo 19 ja klo 20! Minikonserttien (à 25 min) välissä kerromme myös syksyn oopperasta, kaikista konserteista ja muista tapahtumista. Kannattaa myös tutustua ihanaan Places Beyond-näyttelyyn museossa konserttien aikana, se on todella upea kokonaisuus Erik Johanssonin kuvia.

5.9  Messias – lyhennetty versio

Mustasaaren kirkko klo 16.00 (1h15min)

Vaasa Baroque Ensemble yhdessä Novia ja Centria amk:n lauluopiskelijoiden kanssa esittävät G.F. Händelin MESSIAS-oratorion parhaita paloja! Musiikin johto: Kajsa Dahlbäck ja Kreeta-Maria Kentala.Esityksen kesto on noin 1h15min ja esitämme oratoriosta kuoro-osia ja aarioita ns. kamarikokoonpanolla. Tässä ei siis ole isoa sinfoniaorkesteriä vaan kamariensemble joka koostuu Vaasan kaupunginorkesterin soittajista.

Novia amk:ssä voi nykyään opiskella paitsi barokkisoittimia niin myös barokkilaulua – tule siis tutustumaan lahjakkaisiin opiskelijoihin ja bongaa tulevaisuuden tähtiä! Tämä konsertti on osa Vaasa Baroquen RISING STARS-konseptia, jossa luodaan esiintymismahdollisuuksia maamme nuorille barokkimuusikoille.

LIPUT https://www.netticket.fi/vaasa-baroque-vasa-baroque

Yhteistyössä: Korsholms svenska församling

Lokakuu 2021

Järjestämme barokkimusiikin mestarikurssin yhteistyössä Kuula-opiston kanssa. Huippupedagogit ja muusikot barokkimusiikin alalla Collegium ry:stä vierailevat meillä ja pitävät mestarikurssin musiikkiopiston lahjakkaille nuorille muusikoille Mestariluokalla.

Konsertti Kuula-salissa 30.10.2021.

Marras-joulukuun konsertit (mm. Kauneimmat barokkijoululaulut) julkistetaan myöhemmin!

Striimattu festivaali ”Kevätbarokkia” näkyy Vaasa Baroquen kotisivuilla pääsiäisenä. Joka aamu (2.–4. huhtikuuta) julkistetaan yksi keskustelu ja konsertti jokaisen päivän teemalla.

Festivaalipäivien teemat, keskustelijat sekä esiintyjät näkyvät alla olevasta ohjelmasta!

Festivaali on vapaasti nähtävänä kotisivuillamme ja halutessasi voit ostaa kannatuslipun. Voit valita kolmesta eri kategoriasta: konserttilippu (15 €), festivaalilippu (30 €) tai mesenaattilippu (50 € sisältäen Earthly Angels-yhtyeen uusimman levyn). Kiitämme tuestasi!

https://www.netticket.fi/kevatbarokkia-vaasa


pe 2.4”Hiljaisuus ja kontemplaatio”

  • keskustelussa: Ann-Luise Bertell (teatterinjohtaja, Wasa teater) ja Fritjof Sahlström (dekaani, Åbo Akademi) (keskustelu käydään ruotsiksi)
  • konsertti: Hiljaisuudesta / Mikko Perkola (viola da gamba) esittää barokkimusiikkia ja omia sävellyksiä

la 3.4 ”Nuorta energiaa” 

  • keskustelussa: Anton Ylikallio (pianonsoiton lehtori, Kuula-opisto), Oskari Riihimäki (musiikinopiskelija) ja Kreeta-Maria Kentala (viulutaiteilija ja pedagogi) (keskustelu käydään suomeksi)
  • konsertti: PolskaPandolfi / Kreeta-Maria Kentala (viulu) ja Tea Polso (cembalo) esittävät pohjanmaalaista kansanmusiikkia ja italialaista barokkia

su 4.4 ”Taide kantaa läpi elämän” 

  • keskustelussa: Heikki Kaukoranta (Vaasan kaupungin johtava ylilääkäri) ja Sanna Bondas (Vaasan kaupungin kulttuuripäällikkö) (kaksikielinen keskustelu)
  • konsertti: Rakkauden ja kaipauksen kevät / Earthly Angels-yhtye: Kajsa Dahlbäck (sopraano), Heidi Peltoniemi (viola da gamba) ja Aapo Häkkinen (cembalo) esittävät englantilaista ja ranskalaista barokkimusiikkia

Yhteistyössä:

Vaasan kaupunki, Svensk-Österbottniska samfundet, Svenska kulturfonden, Tikanojan taidekoti, Kuula-opisto, Taikon.

No Events